Skip to content

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΜΗΣH

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

Με τον όρο θερμοπρόσοψη αναφερόμαστε στην θερμική κάλυψη όλης της πρόσοψης ενός κτιρίου, η οποία προσφέρει προστασία από την υγρασία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Έτσι, στο εσωτερικό του κτιρίου επικρατεί θερμική άνεση δηλαδή ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας-υγρασίας όποια κι αν είναι η εποχή του χρόνου.

Προσφέρει αποδεδειγμένα τα καλύτερα θερμομονωτικά αποτελέσματα.
Οι τοίχοι, για την ακρίβεια, προστατεύονται απολύτως από τις θερμικές μεταβολές κατά τη διάρκεια του έτους, χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες. Επομένως το κόστος θέρμανσης ή ψύξης  είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με ένα αντίστοιχο κτίριο που δεν φέρει θερμοπρόσοψη.


Επίσης οι εργασίες της θερμοπρόσοψης αναβαθμίζουν αισθητικά το κτιριο καθώς υπάρχει μεγάλη ευελιξία ακόμα και στις αποχρώσεις που θα επιλέξετε για τον τοίχο σας και δεν μειώνεται ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε κτίριο, όσο παλιό κι αν είναι.
Δεν υπάρχουν κανόνες ως προς το υλικό κατασκευής του κάθε κτιρίου, δηλαδή αν είναι προκάτ, ξύλινο σπίτι κ.τ.λ. Ο απαιτούμενος χρόνος για την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης εξαρτάται από το πόσο μεγάλη και έμπειρη είναι η ομάδα που θα ασχοληθεί με το κτίριό σας. Για παράδειγμα η θερμοπρόσοψη 100m
2 μπορεί σε περίπου μία εβδομάδα να είναι έτοιμη.

Οι καιρικές συνθήκες θα να είναι οι κατάλληλες.
Ωστόσο αν η κατάσταση είναι επείγουσα τότε το συνεργείο θα επιλέξει τις καλές ημέρες που μπορεί να δουλέψει και αν χρειαστεί θα διακόπτει τις βροχερές ημέρες.

H πολυστερίνη είναι το κατεξοχήν υλικό που χρησιμοποιείται στις εργασίες της θερμοπρόσοψης, δηλαδή το γνωστό σε όλους φελιζόλ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ευρωπαίων χρησιμοποιεί την διογκωμένη πολυστερίνη εν αντιθέσει με το 20% που χρησιμοποιεί την εξηλασμένη.

Τα σημαντικότερα οφέλη είναι ο εμφανώς μειωμένος λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης και η εξοικονόμηση χρημάτων από τις ανάγκες θέρμανσης. Το σπίτι εξωτερικά θα είναι καλαίσθητο και το βασικότερο είναι ότι θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H απόσβεση προβλέπεται να γίνει αρκετά γρήγορα μέσα σε πολύ λίγα χρόνια που θα έχει προλάβει να ελαχιστοποιηθεί και η ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου. Επιπλέον, η αντικειμενική αξία θα είναι σαφώς μεγαλύτερη άρα και η τελική τιμή πώλησης.

Το μέγεθος των εργασιών και η παλαιότητα του κτιρίου είναι σημαντικά κριτήρια για τη διαμόρφωση του τελικού κόστους. Επίσης η επιλογή των υλικών (πάχος μονωτικού-χρώμα τελικού σοβά) παίζει εξίσου ρόλο για να προκύψει το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο

Share this post

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις